Mijn favorieten

Een woning kopen in Amsterdam?

Waarom een aankoopmakelaar?

Het kopen van een woning is één van de belangrijkste en financieel ingrijpendste beslissingen in uw leven. Zonder meer een beslissing waarbij u zich het beste kunt laten begeleiden door een specialist. Wij hebben veel ervaring in begeleiding van onze opdrachtgevers in hun zoektocht. De doorlooptijd van het zoeken naar een woning is in 90% van onze opdrachten minder dan 3 maanden!


Hoe werkt een aankoopopdracht?
1) INTAKE
We starten met een inventarisatie door één van onze makelaars bij ons op kantoor of bij u thuis. Allereerst om kennis te maken en om uw woonwensen te inventariseren. We gaan in de financiële (on-) mogelijkheden en er kan een hypotheekscan worden gemaakt. Daarna zoomen we in op locaties, waar moet de woning aan voldoen en wordt er uitgebreid ingegaan op het gehele aankooptraject.


2) GRATIS ZOEKOPDRACHT
Uw woonwensen zijn geïnventariseerd: deze worden in ons geautomatiseerd zoeksysteem verwerkt. Elke dag wordt deze ververst; woningen die aan uw kriteria worden automatisch naar uw doorgestuurd; u krijgt deze informatie tegelijkertijd met de professionele markt. 
In dit systeem kunt u zelf  'aan de knoppen' zitten en uw kriteria wijzigen of aanpasasen mocht dit nodig zijn.
Wij faciliteren de zoekopdracht gratis zelfs zonder intake gesprek. dit doen we natuurlijk tijdelijk.

3) BEZICHTIGING  
Mocht u enthousiast worden van een woning en deze willen bezichtigen dna zijn er drie opties; of we gaan samen ( zeker in het begin van de zoektocht raadzaam), of u gaat eerst alleen ( is het wel een geschikte woning) of wij gaan eerst ( u heeft een overvolle agenda). 
Wat belangrijk is dat wij alles regelen! Belangrijk in de communicatie met de verkopende makelaar en, nog belangrijker, om de juiste vervolgstrategie in te zetten! 

Het wordt serieuzer, u bent nog steeds enthousiast. Besef dan dat uw gevoel hierin belangrijk is, wij zijn er voor de ratio.
Wij maken een analyse van de woning, nemen alle papierwerk door op bijzonderheden en zullen u adviseren over prijs en de onderhandelingsstrategie. 

https://static.realworks.nl/cms/905307/documenten-indexeren-259x300.png
4) GEVONDEN 
En nu...? SEM makelaars informeert u over de prijs & kwaliteit van de woning. Namens u brengen wij een passend bod uit. We starten het onderhandelingstraject.

Als uiteindelijk een voorstel wordt geaccepteerd dan start de laatste fase van het proces. Alle informatie wordt verwerkt, u gaat van een koopovereenkomst naar een uiteindelijke eigendomsoverdracht. Een deel van dit proces is administratief en onttrekt zich deels aan uw waarnemening, het ander deel gaat over de woning zelf; bouwtechnische keuring, eventueel verbouwingsplannen, inspectie.
Een intensief proces waarin veel beslissingen moeten worden genomen.


5) GEFELICITEERD!
U bent de nieuwe eigenaar van de woning!                    
https://static.realworks.nl/cms/905307/depositphotos_29358517-stockafbeelding-sleutel-met-strik-op-grijze.jpg


Let op!
De verkopende makelaar is ingeschakeld om de belangen van de verkoper te behartigen.
Wij adviseren en begeleiden u als koper naar het beste resultaat.

Als klant van SEM makelaars Amsterdam kunt de volgende keuzes maken:
  • De gerichte aankoopopdracht.
    U zoekt, met onze hulp, zelf een woning, als u een geschikte woning heeft gevonden begeleiden wij u verder door het aankoopproces. (lees verder)
  • De full-service aankoopopdracht.
    U wordt het gehele proces door de makelaar begeleidt. (lees verder)
Courtage
Wij maken vooraf een afspraak over de manier waarop u ons betaalt. In overleg maakt u een keuze uit de volgende vormen van courtage:
  • Courtage, een percentage van de verkoopopbrengst
  • Fixe Fee, een vast bedrag.

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak!