Mijn favorieten

Taxatie in Amsterdam en omgeving

Wat is een taxatie?
Een taxatie is het nauwkeurig inschatten van de waarde van uw woning op het moment van opname. Hierbij  wordt gekeken naar vergelijkbare objecten in de omgeving; de ervaring van de  taxateur speelt een grote rol. Een taxatie van een object is belangrijk wanneer men dit wil kopen, verkopen of verzekeren maar ook bij overlijden, echtscheiding, herfinanciering én bij de mogelijkheid tot verhuur.

De taxateur dient onafhankelijk, erkend en ter zake kundig te zijn.
Onze makelaars zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de Makelaars Vereniging van Amsterdam (MVA), erkend middels certificering door de NRVT en ingeschreven in het register van de Stichting Vastgoedcert.


Voor het taxeren voor de Nationale Hypotheek Garantie zijn wij aangesloten bij twee taxatie instituten i.c. het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en de Taxateurs Unie. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.
 

Wanneer heeft u een taxatierapport nodig?

­

Er zijn diverse redenen waarvoor u een taxatierapport nodig kunt hebben, u moet hierbij denken aan:

  • Financiering van een nieuwe woning met of zonder Nationale Hypotheek Garantie dus bij aankoop van een woning.

  • Het oversluiten van uw huidige hypotheek.

  • Nalatenschap- erfenis- successie.

  • Belasting.

  • Echtscheiding- boedelverdeling.
    ­


Onze taxatierapporten worden bij elke financiële instelling geaccepteerd.
­

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken met ons kantoor voor het opnemen van de woning. Het is een noodzakelijk onderdeel dat de taxateur de woning kan opnemen om zich ter plekke een goed oordeel te kunnen vormen. Naderhand zal op kantoor de waarde worden bepaald en het rapport worden opgesteld.

Ons werkgebied: AMSTERDAM, AMSTERDAM ZUID OOST, DIEMEN, OUDER-AMSTEL, DUIVENDRECHT, AMSTELVEEN, OUDERKERK AAN DE AMSTEL en UITHOORN
 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!