Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
IJsselmeerstraat 72 in Amsterdam 1024 ML

IJsselmeerstraat 72

1024 ML Amsterdam
Vraagprijs € 795.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

*** English version underneath***

Wonen in een nieuwe stadsvilla nog binnen de ring van Amsterdam?
Dan is deze grote vrijstaande gezinswoning aan een singel met tuin op het zuiden en royale hoge ruimtes een unieke kans ! Het onder architectuur ontworpen huis is voor een goede bezonning en uitzicht optimaal op de locatie gesitueerd, heeft 4 slaapkamers en een oppervlak van ruim...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2018 Woonoppervlakte 178 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

English translation below
*** English version underneath***

Wonen in een nieuwe stadsvilla nog binnen de ring van Amsterdam?
Dan is deze grote vrijstaande gezinswoning aan een singel met tuin op het zuiden en royale hoge ruimtes een unieke kans ! Het onder architectuur ontworpen huis is voor een goede bezonning en uitzicht optimaal op de locatie gesitueerd, heeft 4 slaapkamers en een oppervlak van ruim 190m². Desgewenst kunnen we u ontzorgen door de woning geheel voorzien van badkamerinrichting, keuken en vloeren op te leveren.

GROEN WONEN MET ALLE GEMAKKEN OM DE HOEK

De woning ligt in het Entreegebied aan de groene oostelijke rand van Amsterdam Noord. Hier ontstaat een bijzondere buurt met vrije kavels van ondernemende bewoners. Het Entreegebied grenst direct aan het Waterland van landelijk Noord met zijn weidse polders en monumentale
boerderijen. Vlakbij ligt het pittoreske Schellingwoude, een voormalig vissersdorpje aan de oude Waterlandse Zeedijk tussen Nieuwendam en Durgerdam. In de buurten grenzend aan het plangebied zijn in de afgelopen tijd veel nieuwe woningen en voorzieningen gebouwd waaronder het nieuwe Winkelcentrum Waterlandplein, een wijkcentrum met bibliotheek, 2 nieuwe basisscholen en de streekproductenwinkel Landmarkt.
Het Entreegebied is maar acht minuten autorijden van Amsterdam CS en 10 minuten fietsen naar het station van de Noord-Zuidlijn. Via de Schellingwouderbrug, de ring A10 en Zeeburgertunnel en pontjes is Noord goed verbonden met de binnenstad. Theaters, musea, gezellige terrasjes en hippe restaurants, maar ook de sportclubs en winkels zijn daardoor prima bereikbaar. Amsterdam-Noord zelf heeft verder een snel groeiend aanbod aan culturele en culinaire voorzieningen en is niet voor niets onlangs door New York Times uitgeroepen tot een van de hipste wijken ter wereld.

EEN BIJZONDER PLEKJE IN HET PLAN

De Stadsvilla IJsselmeerstraat maakt deel uit van een reeks vrijstaande huizen aan de singel die het Entreegebied zijn bijzondere kwaliteit geeft. Aan de zuidkant wordt het gebied beschut door een aaneengesloten bebouwing langs de IJsselmeerweg.
Het huis ligt op de hoek van het bouwveld en heeft een beschutte tuin op het zuiden en westen. De kavel heeft een diepte en een breedte van 14 meter en meet ca. 183 m². Langs de kavel loopt aan de waterzijde een stoep en aan de oostzijde een fietspad en fietsbrug. Het is hier kindvriendelijk wonen omdat er rondom het huis geen doorgaand autoverkeer is. Voor de auto is er wel een parkeerplaats op het eigen erf. Aan de zuidkant wordt de kavel begrensd door een achterpad van de directe buren en hun parkeerplaats/garage.

STIJLVOLLE ARCHITECTUUR

De licht hellende kap en verfijnde baksteengevel verlenen het ontwerp een eigentijds huiselijk karakter. Het gebouw is 12 m bij 9 m en geleed in een 3-laags hoofdhuis en een 2-laagse aanbouw. Een gemetselde plantenbak geeft de beide delen van het huis samenhang. Om extra van de zon te kunnen genieten is er op de 1e verdieping een dakterras aan de hoofdslaapkamer.
De compositie van de ramen en het geprofileerd metselwerk zorgen voor een interessante geleding van de gevel in een warme geelbruine steen met een levendige schakering. Deze stenen zijn gecombineerd met witte houten kozijnen, ranke antracietkleurige stalen hekwerken en strak gestucte dakranden en omlijsting van de entree.

COMFORTABEL EN RUIMTELIJK WONEN

De villa heeft een totale oppervlakte van ruim ca. 190 m² over drie woonlagen. Behalve de vier slaapkamers is er een aparte kastenkamer die eventueel ook als 5e slaap- of werkkamer te gebruiken is. Het biedt daarmee volop ruimte voor werken aan huis. Ondanks de relatief compacte footprint heeft de villa een royaal karakter door de splitlevel-opzet met extra hoge plafonds in de woonkamer en de hoofdslaapkamer.

WONEN IN CONTACT MET HET GROEN

De entree heeft een chique, rijzige uitstraling door de gestucte omlijsting en het Franse balkonraam erboven. In de entreehal valt meteen de speciaal voor deze villa ontworpen trap op. Deze heeft een helemaal tot boven toe doorlopend hekwerk met ronde spijlen en eikenhouten handregel. Optioneel kan ook de hele trap in eikenhout worden uitgevoerd. Onder de trap is een bergruimte. De brievenbus zit in de buitenmuur rechts van de voordeur en is aan de binnenkant opgenomen in een kastenwand.
Vanuit de ruime entreehal komt men rechtsaf in de langgerekte eetkeuken met zicht over de fietsbrug en de singel. De eetkeuken gaat over in de woonkamer met een royale verdiepingshoogte van ruim 4 m en grote ramen aan voor- en tuingevel. Vanuit het kleinere raam in de kopgevel is er uitzicht over de lengterichting van het water. Aan de achterzijde komt men via dubbele openslaande deuren in de tuin. Aan de andere kant van de entreehal is een toilet en een ruime berging met een eigen deur naar de parkeerplaats op eigen erf.

BOVENVERDIEPINGEN MET VERRASSENDE KWALITEITEN

Op de eerste verdieping zijn een slaapkamer, een luxe badkamer en een kastenkamer gelegen. In de kastenkamer zijn ook de installaties voor de zonnecollector en ventilatiesysteem opgesteld. De badkamer kan optioneel worden ingericht met een voorzetwand waardoor een strak interieur ontstaat met mogelijkheden voor inbouwmeubels.
Een halve verdieping hoger ligt de hoofdslaapkamer met een extra hoog plafond van ruim 5 m tot onder de kap! Dit is echt een ruimte die tot de verbeelding spreekt; hij nodigt uit tot het bouwen van een wandhoge boekenkast of de inrichting met een hemelbed. Maar hij zou natuurlijk ook prachtig als werkkamer of atelier gebruikt kunnen worden. Verder heeft deze slaapkamer een eigen dakterras op het zuiden. De extra hoge ramen aan beide kanten van deze ruimte versterken het rijzige, klassieke karakter van deze kamer.

Op de bovenste verdieping is het trappenhuis extra ruimtelijk en door een dakraam prettig verlicht. Deze verdieping biedt ruimte aan nog twee slaapkamers; ideaal als kinderkamer, logeerkamer of om rustig te werken. Ook vanuit deze kamers is er een mooi uitzicht over de singel. De schuine kap is afgewerkt met een strak gestuukt plafond.

ENERGIEZUINIG EN HOOGWAARDIGE AFWERKING

Inbegrepen in de prijs is het hoogwaardige afwerkingsniveau met glad gestucte en gesausde wanden en plafonds, een verlaagd plafonds voor inbouwspots op zolder en op de meeste plaatsen verdiepingshoge deuren met gelijk aan de muur vallende kozijnen. HR++ beglazing, zeer goede buiten muurisolatie, zonnecollectoren en PV-panelen op het dak en toepassing van vloerverwarming en stadsverwarming maken het huis zeer energiezuinig. Verder is het huis
voorzien van een modern ventilatiesysteem met warmteterugwinning waardoor het binnen aangenaam stil is.
Het huis kan optioneel compleet met wc-en badkamerinrichting en betegeling, keuken en vloeren worden opgeleverd.

Kenmerken

* Vrijstaande stadsvilla
* Woonoppervlakte ca. 178 m² + inpandige berging 12 m2 - inhoud ca. 845 m³
* Bouwjaar: nieuwbouw- oplevering medio 2019
* Kamers: 5 evtl. 6
* Kavelgrootte: 183 m²
* Hoogwaardige afwerking
* Duurzame en energiezuinige bouw energielabel A, EPC 0,4
* Architect: Dittmar Architecten Amsterdam
* Ontwerpwijzigingen in overleg
* Grond in erfpacht, jaarlijkse indexcanon € 3.886,-
* Algemene Bepalingen Voortdurende Erfpacht 2000
* Inbegrepen is voorfinanciering van bouw, BTW-deel van de erfpacht, eerste jaarcanon.
* Niet inbegrepen; jaarlijkse erfpachtcanon, badkamerinrichting,keuken, vloerbedekking, beplanting en omheining tuin

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker***

Detached mansion in the Entreegebied area in Amsterdam North: living spacious in a green environment on the frontier of the city, the village Schellingwoude and Waterland with its polders and views.

A freestanding mansion on the IJsselmeerweg in the Entreegebied, location which develops rapidly in Amsterdam North with more detached houses, lying on the frontier with the city and close by a row of mansions. At this location, 14 parcels were issued in private commissioning for the construction of detached city villas. This creates a new piece of city with daring new designs developed by entrepreneurs who want to make something special of this place.

Starting points for the design of this mansion are the location on the water, the free view over the water and the green environment. The optimal use of these environmental qualities resulted in this compact but very spacious villa with 190 m2 of living space on a parcel of 183 m2.

Location:
The entrance area is located in the Eastern part of Amsterdam North, along the Zuiderzeeweg. In recent years, many new homes and facilities have been built in North, including a new shopping center on the Waterlandplein, a community center with a library and 2 new community schools.
The Entreegebied stands for rural North, thinking about the nearby Waterland with its spacious polders and monumental farms.
Peaceful environment, trees and space and at the nearby Schellingwoude, a picturesque village just above the IJ. Lying along the old Waterlandse Zeedijk between Nieuwendam and Durgerdam, within the boundaries of the A10, at the end of the Oranjesluizen.
The Entreegebied area is only a ten minute drive from Amsterdam. The Schellingwoude bridge, the Zeeburgertunnel and ferries link the North with the city center, making it possible to reach theatres, museums, lively terraces and trendy restaurants, but also the sports clubs and shops in no time. For daily groceries there is also more than enough supply in the shopping centers of Amsterdam-North.

Characteristics:
Because of its modest brick architecture and slightly sloping roof, the design seeks alignment with the post-war housing architecture of the adjacent district. When designing the façade, a refined detailing was chosen. The design draws its strength from the carefully detailed masonry in a warm yellowish brown nuanced stone combination with broken white painted wooden frames, slender steel fencing and tightly plastered eaves.

Comfortable and durable:
This to be built mansion is delivered semi-casco, ie. without kitchen but with a bathroom and bathroom supplies according to the technical description, has a living area of total aproxx. 190 m² over 3 (three) floors. It offers plenty of room for work at home, has four bedrooms and a separate walk-in closet to use as a 5th bedroom or office. A sheltered garden, South-West oriented and roof terrace on the 1st floor offer plenty of space to enjoy the sun outside. The parcel has a depth and a width of 14 meters from which a rectangle has been removed for the purpose of a parking space for the neighbours, with a house of 12 meters by 9 meters built on it. The garden runs on the South-West side around the house.
The building has an extension part which is situated more in the back from the building line for a clear distinction with the building; a masonry plant tray brings both parts in balance and connects both. The entrance is situated behind the façade for a chic look.
An extra quality has been brought in by working with a split level so that the living room and master bedroom have much higher ceilings to make them extra spacious.
HR ++ glazing, very well insulated with a high Rc value, solar panels on the roof and the use of underfloor heating make the house very energy efficient.

Layout:
Ground floor:
From the spacious entrance hall one enters the elongated kitchen on one side. This changes into the living room with a generous floor height of over 4 meters and large windows with front and garden façade. From the smaller window in the front façade there is a view over the longitudinal direction of the water. At the back side of the house you reach the garden through French doors.
Through the hallway there is a toilet on the other side and a spacious storage room with its own door to the garden and the parking place on site for the car.
First floor:
On the first floor a bedroom, a bathroom and a closet room (possibly 5th work and / or bedroom) are situated. Half a floor higher is the master bedroom above the living room with a high ceiling reaching the roof. This bedroom offers access to a private roof terrace.
Second floor:
The second floor offers space for two more bedrooms. In the construction there is also space for a storage room and a toilet accessible from the hall. The staircase is equipped with windows creating upper light.

Characteristics:
* Detached mansion
* Living area approx. 190 m2- content approx. 845 m3
* Year of construction: new construction 2018
* Rooms: 5 poss. 6
* Lot size: 183 m
* High quality construction
* Sustainable and energy-efficient construction by using solar panels.
* Architect: Jan Dittmar
* Design changes in consultation.
* Land in long lease, annual index canon € 3.886,--
* General Provisions Continuous Annual Lease 2000
* Including prefinancing of construction, VAT part of the lease.
* Not included; annual lease rent

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker***

Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. 
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. 
Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.
Detached mansion in the Entreegebied area in Amsterdam North: living spacious in a green environment on the frontier of the city, the village Schellingwoude and Waterland with its polders and views.

A freestanding mansion on the IJsselmeerweg in the Entreegebied, location which develops rapidly in Amsterdam North with more detached houses, lying on the frontier with the city and close by a row of mansions. At this location, 14 parcels were issued in private commissioning for the construction of detached city villas. This creates a new piece of city with daring new designs developed by entrepreneurs who want to make something special of this place.

Starting points for the design of this mansion are the location on the water, the free view over the water and the green environment. The optimal use of these environmental qualities resulted in this compact but very spacious villa with 190 m2 of living space on a parcel of 183 m2.

Location:
The entrance area is located in the Eastern part of Amsterdam North, along the Zuiderzeeweg. In recent years, many new homes and facilities have been built in North, including a new shopping center on the Waterlandplein, a community center with a library and 2 new community schools.
The Entreegebied stands for rural North, thinking about the nearby Waterland with its spacious polders and monumental farms.
Peaceful environment, trees and space and at the nearby Schellingwoude, a picturesque village just above the IJ. Lying along the old Waterlandse Zeedijk between Nieuwendam and Durgerdam, within the boundaries of the A10, at the end of the Oranjesluizen.
The Entreegebied area is only a ten minute drive from Amsterdam. The Schellingwoude bridge, the Zeeburgertunnel and ferries link the North with the city center, making it possible to reach theatres, museums, lively terraces and trendy restaurants, but also the sports clubs and shops in no time. For daily groceries there is also more than enough supply in the shopping centers of Amsterdam-North.

Characteristics:
Because of its modest brick architecture and slightly sloping roof, the design seeks alignment with the post-war housing architecture of the adjacent district. When designing the façade, a refined detailing was chosen. The design draws its strength from the carefully detailed masonry in a warm yellowish brown nuanced stone combination with broken white painted wooden frames, slender steel fencing and tightly plastered eaves.

Comfortable and durable:
This to be built mansion is delivered semi-casco, ie. without kitchen but with a bathroom and bathroom supplies according to the technical description, has a living area of total aproxx. 190 m² over 3 (three) floors. It offers plenty of room for work at home, has four bedrooms and a separate walk-in closet to use as a 5th bedroom or office. A sheltered garden, South-West oriented and roof terrace on the 1st floor offer plenty of space to enjoy the sun outside. The parcel has a depth and a width of 14 meters from which a rectangle has been removed for the purpose of a parking space for the neighbours, with a house of 12 meters by 9 meters built on it. The garden runs on the South-West side around the house.
The building has an extension part which is situated more in the back from the building line for a clear distinction with the building; a masonry plant tray brings both parts in balance and connects both. The entrance is situated behind the façade for a chic look.
An extra quality has been brought in by working with a split level so that the living room and master bedroom have much higher ceilings to make them extra spacious.
HR ++ glazing, very well insulated with a high Rc value, solar panels on the roof and the use of underfloor heating make the house very energy efficient.

Layout:
Ground floor:
From the spacious entrance hall one enters the elongated kitchen on one side. This changes into the living room with a generous floor height of over 4 meters and large windows with front and garden façade. From the smaller window in the front façade there is a view over the longitudinal direction of the water. At the back side of the house you reach the garden through French doors.
Through the hallway there is a toilet on the other side and a spacious storage room with its own door to the garden and the parking place on site for the car.
First floor:
On the first floor a bedroom, a bathroom and a closet room (possibly 5th work and / or bedroom) are situated. Half a floor higher is the master bedroom above the living room with a high ceiling reaching the roof. This bedroom offers access to a private roof terrace.
Second floor:
The second floor offers space for two more bedrooms. In the construction there is also space for a storage room and a toilet accessible from the hall. The staircase is equipped with windows creating upper light.

Characteristics:
* Detached mansion
* Living area approx. 190 m2- content approx. 845 m3
* Year of construction: new construction 2018
* Rooms: 5 poss. 6
* Lot size: 183 m
* High quality construction
* Sustainable and energy-efficient construction by using solar panels.
* Architect: Jan Dittmar
* Design changes in consultation.
* Land in long lease, annual index canon € 3.886,--
* General Provisions Continuous Annual Lease 2000
* Including prefinancing of construction, VAT part of the lease.
* Not included; annual lease rent

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker***

Restrictions:
This information has been compiled by us with the utmost care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or else, nor for the consequences. All specified sizes and surfaces are indicative. Buyer has its own responsibility to research all the aspects that are important to him or her. With regard to this property, the agency is advisor to the seller. Applicable are the NVM terms and conditions.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 795.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 2018 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Aan water, aan rustige weg, in woonwijk en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 178 m² Perceeloppervlakte 184 m² Gebouwgebonden buitenruimte 10 m² Overige inpandige ruimte 12 m² Inhoud 845 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Volledig geïsoleerd Warmwater Centrale voorziening en zonnecollectoren Verwarming Stadsverwarming en vloerverwarming geheel Buitenruimte Tuin Achtertuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 42 m² (14.0 m bij 3.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Isolatie Volledig geïsoleerd Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats en geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en betaald parkeren Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Keurmerken Woningborg garantiecertificaat Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel, Dakraam, Zonnepanelen Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie AL Perceelnummer 6558 Oppervlakte 184 m² Eigendomssituatie Eigendom belast met erfpacht Lasten € 3.936,- per jaar
Route van naar IJsselmeerstraat 72, 1024 ML Amsterdam

Reageer op objectPersoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring