Bel ons

Taxatie Amsterdam

Wilt u de huidige marktwaarde van een woning weten voor bijvoorbeeld de aankoop, verkoop of herfinanciering? Bij SEM makelaars bieden we naast onze aan- en verkoopdiensten, ook taxaties in Amsterdam aan. Onze gecertificeerde taxateurs helpen u graag bij het taxeren van woningen in Amsterdam en omgeving.

  • Taxateurs met vele jaren ervaring in de Amsterdamse woningmarkt
  • SEM makelaars is aangesloten bij het NWWI en de NRVT
  • Onze taxatierapporten worden bij iedere financiële instelling geaccepteerd

Heeft u een woning die u wilt laten taxeren of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan contact met ons op. We zijn zowel telefonisch als per mail te bereiken en uiteraard bent u ook van harte welkom op ons kantoor in Amsterdam Oost.

Wat is een taxatie precies?

Een taxatie is het nauwkeurig inschatten van de waarde van uw woning op het moment van opname. Hierbij wordt gekeken naar vergelijkbare objecten in de omgeving en rekening gehouden met allerlei factoren, zowel in als om de woning. De ervaring van de taxateur speelt hierbij een grote rol. De taxateur dient onafhankelijk, erkend en kundig te zijn om tot een accurate waarde van de woning te komen. Dit komt omdat financiële instellingen op basis van het verstrekte taxatierapport leningen verstrekken. Daarnaast heeft de waarde van de woning invloed op zaken als de hoogte van de premie van bepaalde verzekeringen. 

Waarvoor heeft u een taxatierapport nodig?

Er zijn diverse redenen waarvoor u een taxatierapport nodig kunt hebben. Denk hierbij aan de volgende situaties:

AANKOOP VAN EEN NIEUWE WONING

Om de aankoop van een nieuwe woning te kunnen financieren heeft u naar alle waarschijnlijkheid een hypotheek nodig. Om deze hypotheek te krijgen heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig.

HET OVERSLUITEN VAN UW HUIDIGE HYPOTHEEK

In sommige gevallen is een taxatierapport ook verplicht als u een hypotheek wilt laten oversluiten. De huidige woningwaarde is namelijk van invloed op de maximale hoogte van de lening, de risicoklasse waarin u wordt ingedeeld en de rente die u betaald.

NALATENSCHAP, ERFENIS EN SUCCESSIE

In het geval van een overlijden kan het zijn dat een woning onder de erfenis valt. Om tot een juiste verdeling van (im)materiële goederen te komen moet de huidige waarde van de woning vastgesteld worden.

ECHTSCHEIDING EN BOEDELVERDELING

Vergelijkbaar met de situatie van een erfenis, is bij een echtscheiding een accurate waarde van de woning nodig bij het bepalen van de boedelverdeling.

BELASTING

Ook voor de Belastingdienst is de waarde van een woning van belang. Denk bijvoorbeeld aan overdrachtsbelasting, die gebaseerd kan worden op de marktwaarde. Of in het geval van overwaarde bij de verkoop van een woning.

SEM makelaars – gecertificeerde taxateurs

Voor het taxeren van woningen zijn wij aangesloten bij twee taxatie instituten: het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Het NWWI keurt rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Het NRVT is een centraal register van vastgoedtaxateurs en richt zich op het borgen van de vakbekwaamheid van deze taxateurs.

Willem Schilder

NVM Makelaar / Taxateur

T: 020 740 0531
M: 06 2670 8004
M: wschilder@semmakelaars.nl

Afspraak maken?

Wij verzorgen taxaties in Amsterdam, Amsterdam Zuid, Amsterdam Oost, Diemen, Ouder-Amstel, Duivendrecht, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn. Het is een noodzakelijk onderdeel dat de taxateur de woning kan opnemen om zich ter plekke een goed oordeel te kunnen vormen. Naderhand zal op kantoor de waarde worden bepaald en het rapport worden opgesteld. Neem telefonisch contact met ons op of stuur een mail om een vrijblijvende afspraak in te plannen!