Bel ons

Aankoopmakelaar Amsterdam

Het kopen van een woning is de belangrijkste en financieel meest ingrijpende beslissing in uw leven. Het is zonder meer een beslissing waarbij u zich het beste kunt laten begeleiden door een specialist. Als aankoopmakelaar in Amsterdam hebben we jarenlange ervaring in de begeleiding van onze opdrachtgevers bij hun zoektocht naar de perfecte woning, tegen de beste condities. Wij bieden u een full-service aankoopdienst aan, waarbij we u begeleiden van a tot z: van het zoeken naar een nieuwe woning tot en met de aankoop.

 • Gecertificeerde aankoopmakelaar in Amsterdam
 • Gemiddelde doorlooptijd minder dan 3 maanden
 • Onze klanten waarderen ons met een 9+ op Funda
 • Zet gratis een tijdelijke zoekopdracht aan
 • Gespecialiseerd in aankoop van woningen in de gehele Metropoolregio Amsterdam
 • Als Certified Expat Broker is onze dienstverlening ook op expats of internationals gericht

Wilt u kennismaken met een van onze aankoopmakelaars? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan. Dit kan bij u thuis of bij ons op kantoor in de Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost. We brengen graag uw wensen in kaart.

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

Bent u op zoek naar een woning in Amsterdam? Dan streeft u natuurlijk naar het beste resultaat: uw droomhuis kopen tegen de beste prijs. Met een aankoopmakelaar aan uw zijde weet u zeker dat u geen belangrijke punten over het hoofd ziet. Ook staat u sterker bij de onderhandelingen. Met de ervaring en kennis van de woningmarkt die een aankoopmakelaar biedt, weet u zeker dat u de beste voorwaarden kunt realiseren. Hieronder lichten we enkele voordelen van een aankoopmakelaar toe.

Betaal altijd de juiste prijs

Het kopen van een woning is een van de meest ingrijpende uitgaven die u in uw leven zult doen. U wilt er daarom zeker van zijn dat u niet alleen de juiste woning vindt, maar ook de juiste prijs betaalt. Onze aankoopmakelaars bezitten alle nodige kennis van de huizenmarkt. Met hun reële blik adviseren zij u op het gebied van de prijs-kwaliteitverhouding van een woning. Ook stellen zij de verkopende partij kritische vragen, zodat u er zeker van kan zijn dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Sta sterker in uw schoenen bij onderhandelingen

De kans is groot dat de verkopende partij een verkoopmakelaar heeft ingezet om haar belangen te behartigen. Het kan dan intimiderend zijn om te onderhandelen. Wellicht weet u niet helemaal zeker of u met uw kennis van de huizenmarkt kunt opboksen tegen de verkopende partij. Kies dan voor SEM makelaars, dé aankoopmakelaar in Amsterdam. Met een aankoopmakelaar aan uw zijde wordt ook voor u het beste resultaat nagestreefd door een professional. Met onze kennis van zaken gaan we in onderhandeling met de verkopende partij om een zo goed mogelijke prijs en de beste voorwaarden voor u te kunnen bedingen.

Een reële blik tijdens bezichtigingen

De aankoopmakelaars van SEM Makelaars zorgen ervoor dat de zoektocht op een efficiënte manier verloopt. We brengen uw wensen in kaart en gaan vervolgens op zoek naar een woonruimte die hierbij aansluit. Wanneer we een aantal geschikte woningen hebben gevonden, gaan we met u mee naar bezichtigingen. Op die manier kunnen we de woning op kritische wijze beoordelen. Hierbij zorgen onze aankoopmakelaars ervoor dat u een realistische kijk behoudt. Lijkt een woning op het eerste gezicht perfect? Dan kan het zijn dat u belangrijke punten over het hoofd heeft gezien. Tijdens de bezichtigingen kunt u rekenen op ons eerlijke en betrouwbare advies. Zo weet u zeker dat u in de toekomst niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Recente ervaringen

“Zonder SEM en Willem in het bijzonder was het niet gelukt om in deze markt een succesvol traject te lopen. Zeer blij met alle zorg en aandacht tijdens het zoeken, het aankopen en ook alle handelingen voor om de koop en financiering te regelen” – Koper Kea Boumanstraat 110, Amsterdam Oost

“Mijn makelaar heeft ons – en daar sta je niet bij stil – aardig wat werk bespaard door bepaalde details te onderzoeken. Ons bod werd aangepast en geaccepteerd, er waren zeker 8 andere gegadigden voor dit leuke huis” – Dhr. Richard de Knegt

Hoe werkt een aankoopopdracht in Amsterdam?

Als we u als aankoopmakelaar gaan begeleiden bij de zoektocht naar en aankoop van een nieuwe woning, bestaat het gehele proces, ook wel de aankoopopdracht genoemd, uit zes stappen.

Stap 1 – Intakegesprek

We starten onze full-service dienstverlening met een inventarisatie door één van onze makelaars. Dit gesprek vindt plaats bij ons op kantoor of bij u thuis. Allereerst gebruiken we dit gesprek om kennis met elkaar te maken en om uw woonwensen te inventariseren. Daarnaast kijken we naar de financiële (on-)mogelijkheden en maken we indien u dat wenst een hypotheekscan.

Stap 2 – Gratis zoekopdracht

Nadat uw woonwensen in kaart zijn gebracht starten we met de zoekopdracht. Ons geautomatiseerde zoeksysteem verwerkt alle criteria en ververst iedere dag het woningaanbod. Zodoende ontvangt u dagelijks alle woningen die aan uw wensen en eisen voldoen, tegelijkertijd met de professionele markt. U kunt zelf te allen tijde uw wensen bijstellen, mocht dit nodig zijn. We faciliteren deze zoekopdracht tijdelijk gratis en zelfs zonder intakegesprek.

Gratis zoekopdracht

Stap 3 – Bezichtiging(en)

Komt er uit de zoekopdracht een woning waar u enthousiast van wordt en wilt u deze graag bezichtigen? Dan zijn er drie mogelijke opties:

 • We gaan samen de woning bezichtigen. Dit is zeker in het begin van de zoektocht aan te raden, omdat we dan de wensen en eisen nog beter kunnen vaststellen.
 • U gaat eerst de woning alleen bezichtigen, om te kijken of het wel een geschikte woning is.
 • Wij gaan als aankoopmakelaar eerst de woning alleen bezichtigen, als u bijvoorbeeld een overvolle agenda heeft.

Stap 4 – Beoordeling van de woning

In het kader van de full-service dienstverlening en het opzetten van de vervolgstrategie is het belangrijk dat wij als aankoopmakelaar de communicatie met de verkopende makelaar en het plannen van de bezichtigingen op ons nemen. Indien u nog steeds geïnteresseerd bent in de woning maken wij een analyse van de gehele woning. In deze analyse kijken we naar een groot aantal zaken, waaronder:

 • De ligging en omgevingsfactoren
 • De bouwkundige staat van het pand
 • De fundering
 • Eventuele bodemonderzoeken en verontreinigingen
 • Financiële positie en plannen van de VvE

We nemen tevens al het papierwerk door, op zoek naar bijzonderheden alvorens we een advies uitbrengen over de prijs en de onderhandelingsstrategie.

Stap 5 – De onderhandeling en aankoop

Bent u na de analyses nog steeds enthousiast en wilt u overgaan tot de aankoop van de woning? Dan starten we het onderhandelingstraject met een passend openingsbod. Tijdens de onderhandelingen houdt uw aankoopmakelaar rekening met alle bijkomende factoren, van de koopsom en de ontbindende voorwaarden tot de overdracht van roerende zaken. U wordt uiteraard op de hoogte gehouden van de vorderingen gedurende het hele proces.

Als het bod wordt geaccepteerd breekt de laatste fase van het proces aan. We verwerken alle informatie en u gaat van een koopovereenkomst naar een uiteindelijke eigendomsoverdracht. Een deel van dit proces is administratief en wordt buiten u om uitgevoerd. Het andere deel van het proces gaat over de woning zelf. We helpen u met zaken als de bouwtechnische keuring, eventuele verbouwingsplannen en inspecties. Dit is een intensief proces waarbij veel beslissingen genomen moeten worden.

Stap 6 – De overdracht

De allerlaatste stap is uiteraard de overdracht van de woning bij de notaris. U bent vanaf dat moment de trotse eigenaar van een woning. Gemiddeld duurt het gehele proces van het kopen van de woning tot de overdracht drie maanden. Afhankelijk van het actuele aanbod en uw wensen en eisen kan deze periode variëren.

Waarom een aankoopmakelaar?

Momenteel heerst er een schaarste in de Amsterdamse woningmarkt. Het vinden van een geschikte woning voor een goede prijs is daardoor erg lastig. Het inschakelen van een aankoopmakelaar is daarom van groot belang. Wanneer u in zee gaat met een van onze aankoopmakelaars, kunt u rekenen op de volgende voordelen:

 • U bent als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod
 • Belangrijke punten worden niet over het hoofd gezien
 • Full-service aankoopdienst: begeleiding van a tot z
 • Een gecertificeerde makelaar aan uw zijde
 • Onze aankoopmakelaars kennen Amsterdam op hun duimpje

Tarieven aankoopmakelaar Amsterdam

Wat betreft de tarieven voor onze diensten hanteren we twee verschillende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is een courtage, waarbij u een percentage van de transactieprijs betaalt. De tweede mogelijkheid is een fixed fee, in combinatie met de verkoop van uw huidige woning.

Gerichte aankoopopdracht in Amsterdam

Het is mogelijk om een gerichte aankoopopdracht aan te vragen in plaats van de full-service dienstverlening. In dat geval bezichtigt u woningen eerst zelf en schakelt u onze hulp in op het moment dat u een bod wilt uitbrengen. We zullen dan dezelfde analyses maken om tot een goede waardebepaling van de woning te komen, waarna we het onderhandelingstraject starten.

Bent u gestart met een gerichte aankoopopdracht, maar valt de zoektocht tegen om wat voor reden dan ook? Wellicht vindt u het lastig om een eerste selectie te maken of bent u niet bekend genoeg met Amsterdam om een juiste keuze te maken. In dat geval kunt u alsnog kosteloos overstappen op de volledige dienstverlening.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Als u op zoek bent naar een woning en graag gebruik wilt maken van onze dienst als aankoopmakelaar in Amsterdam, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! We leren u graag beter kennen tijdens het kennismakingsgesprek. Bel ons, stuur een mail of vul het contactformulier in.