Bel ons

Woning verkopen Amsterdam

Gaat u verhuizen en wilt u uw woning verkopen in Amsterdam? SEM makelaars is de verkoopspecialist in Amsterdam, met meer dan 20 jaar ervaring in het vak én kennis van de markt. We verzorgen het hele verkoopproces van de opname tot de overdracht en daarnaast zorgen we dat u uw woning snel en tegen de hoogste prijs verkoopt.

 • Full-service dienstverlening, tijdens het hele verkoopproces
 • Aangesloten bij de NVM, MVA, Certified Expat Brokers, NRVT en VastgoedCert
 • Verkopers die u voorgingen waarderen ons met een 9.1
 • Gratis adviesgesprek

Wilt u kennismaken met een van onze makelaars? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan. Bij u thuis of op ons kantoor in Watergraafsmeer (Amsterdam Oost) leren we u graag beter kennen. Daar kunnen we ook direct uw wensen in kaart brengen.

Waarom uw woning in Amsterdam verkopen via SEM makelaars?

In de huidige woningmarkt denkt u wellicht dat een huis verkopen prima afgehandeld kan worden zonder begeleiding van een makelaar. Een huis verkopen blijft echter een complex proces, waarbij u zeker wilt zijn van een maximaal resultaat. Ook wilt u voorkomen dat belangrijke zaken over het hoofd worden gezien. Bij al deze zaken profiteert u van de toegevoegde waarde van een verkoopmakelaar en in het bijzonder de specialisten van SEM makelaars. Onze full-service dienstverlening biedt u de volgende voordelen:

 • Professionele opname van de woning
 • Waardebepaling door gecertificeerde taxateur
 • Gedegen verkoopstrategie om de maximale verkoopprijs te behalen
 • Begeleiding van de bezichtigingen
 • Afhandeling van de administratieve zaken tot en met de overdracht

Recente ervaringen

“Het team van SEM makelaars heeft ons boven verwachting bijgestaan en begeleid bij de verkoop. De verkoopprijs was juist ingeschat, volkomen in lijn met de huidige vraag naar woningen in de Watergraafsmeer. De kopers waren ook uiterst tevreden met de service, dat is toch belangrijk om alles goed te laten verlopen. Hartelijk dank aan het SEM team, aanbevolen!” – Verkoper Archimedesweg 74 H, Amsterdam Oost

“Fijne en goede samenwerking met SEM makelaars. Een huis verkopen is geen dagelijkse kost maar alles werd goed uitgelegd en je kan op allerlei manieren contact opnemen. Vragen werden helder en duidelijk beantwoord. Absolute aanrader zeker voor Amsterdam-Oost.” – Verkoper Onderlangs 28, Amsterdam Oost

Hoe gaan we uw huis verkopen in Amsterdam?

Een woning verkopen in Amsterdam is een uitgebreid proces, waarbij een hoop zaken geregeld moeten worden. Het begint uiteraard bij het eerste oriëntatiegesprek. Bij ons op kantoor of bij u thuis maken we kennis met elkaar en brengen we uw wensen in kaart.

1. Professionele opname van de woning

Uw woning onder de aandacht brengen is een van de belangrijkste zaken om een goede opbrengst te kunnen krijgen bij de verkoop. De eerste taak is de opname van de woning. We gaan kijken wat de sterkste punten zijn van de woning en waar nog verbeterpunten liggen door middel van kleine aanpassingen. Tevens geven we tips over hoe u de woning klaar kunt maken voor de bezichtigingen.

2. Waardebepaling en vaststelling van de vraagprijs

Om een goede vraagprijs vast te kunnen stellen bepalen we de actuele waarde van de woning. Onze makelaars zijn gecertificeerd, waardoor u er zeker van kunt zijn dat de geadviseerde waarde goed is onderbouwd. Deze waardebepaling is een belangrijk onderdeel van de gehele verkoopstrategie. Bij het vaststellen van de vraagprijs houden we rekening met de volgende factoren:

 • De vraagprijs van vergelijkbare woningen in de markt
 • De waarde van overige plus- en minpunten van de woning
 • De gewenste verkooptijd*

*Indien er sprake is van een gedwongen verkoop, waarbij een kortlopend proces een vereiste is, zal dat invloed hebben op de vraagprijs.

3. De verkoopstrategie van de woning opstellen

We beginnen de verkoop uiteraard met het opstellen van de verkoopstrategie. Dit doen we samen met u. Een belangrijk onderdeel van deze verkoopstrategie is het opzetten van een marketing campagne. Dit doen we d.m.v. de meest moderne en hoogwaardige marketing technieken. Deze  cross mediale benadering van online en old skool, zorgen voor een onderscheidende presentatie. We beogen hiermee de juiste doelgroep aan te spreken. Onderdeel hiervan is altijd professionele fotografie en video. Potentiële kopers kunnen een virtuele wandeling maken door de woning! De presentatie wordt op verschillende marketingkanalen gepresenteerd, waaronder:

 • Funda.nl
 • Semmakelaars.nl
 • Social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter)
 • Interne netwerken

4. De bezichtigingen

De makelaars van SEM regelen en begeleiden de bezichtigingen. Zo staan we in direct contact met de potentiële kopers en eventueel een aankoopmakelaar. Dit is een belangrijk onderdeel van de verkoopstrategie, en op basis van de bezichtigingen kunnen we de strategie bijschaven indien nodig.

5. De onderhandelingen

Zodra er een bod is gedaan op het huis beginnen de onderhandelingen. In overleg met u bepalen we de juiste strategie om het huis te verkopen én er de maximale opbrengst voor te krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid hebben de potentiële kopers een aankoopmakelaar ingeschakeld om namens hen te onderhandelen. Uw verkoopmakelaar onderhandelt namens u met de kandidaat koper of zijn makelaar.

6. De koopovereenkomst opstellen

Op het moment dat de onderhandelingen zijn afgerond en het bod is geaccepteerd, stellen wij, of de notaris, de (ver)koopovereenkomst op. Hier worden onder andere de betalings- en overdrachtstermijnen in afgesproken, evenals ontbindende voorwaarden en de details van de (ver)koop.

7. De ondertekening en overdracht

Als alle voorgaande stappen succesvol zijn doorlopen resten er nog een aantal zaken. Ten eerste wordt de woning, voor de overdracht, nog een laatste keer geïnspecteerd door alle betrokkenen. De akte van levering wordt ondertekend door alle partijen, onder toeziend oog van de notaris. De woning is nu overgedragen en u heeft succesvol uw woning verkocht!

Huis verkopen in Amsterdam? Neem contact op!

Wilt u gebruikmaken van de kennis en ervaring van SEM makelaars bij de verkoop van uw huis? Neem dan contact met ons op, we helpen u uiteraard graag.