Mijn favorieten

Waardebepaling

Bent u benieuwd naar de actuele waarde van uw woning Amsterdam? Wellicht overweegt u uw woning te verkopen of wilt u verhuizen en speelt de waarde van uw huidige woning een grote rol in de mogelijkheden bij het vinden van een nieuwe woning. Vraag dan een vrijblijvende, kosteloze waardebepaling aan bij SEM Makelaars! Onze NVM-gecertificeerde makelaars helpen u graag.

Stuur een mail Bel 020 740 0531

Hoe werkt een waardebepaling?

Als u een waardebepaling aanvraagt, komt een van onze makelaars bij u thuis langs om de actuele waarde van de woning te bepalen. Hierbij kijken we naar de totale woonoppervlakte, de staat van de woning en omgevingsfactoren. Wij kennen de Amsterdamse woningmarkt als geen anderen hebben tevens jaren ervaring met woningen taxeren in Amsterdam. Het voordeel van een waardebepaling is dan ook dat u een goede indruk krijgt van wat uw woning waard is in de actuele woningmarkt. Dit is essentieel voor het opstellen van een gedegen verkoopstrategie, mocht u overgaan tot de verkoop van uw woning.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en een taxatierapport?

Het is belangrijk om te weten dat een waardebepaling niet exact hetzelfde is als een taxatie van de woning. Een waardebepaling is een verklaring van een geregistreerde NVM makelaar, met daarin een verwachte verkoopwaarde en een advies voor de vraagprijs, gebaseerd op factoren als de woonoppervlakte, conditie en locatie van de woning. Een taxatierapport is veel uitgebreider en moet voldoen aan eisen die gesteld worden door bijvoorbeeld geldverstrekkers. Een taxatierapport wordt daarom opgesteld bij het aankoopproces van een woning. Een taxatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur, die precies weet waar het rapport aan moet voldoen om goedgekeurd te worden door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Contact

Als u interesse heeft in een kosteloze en accurate waardebepaling in Amsterdam door de NVM-gecertificeerde makelaars van SEM makelaars, neem dan contact met ons op. We zijn zowel telefonisch als via e-mail te bereiken. Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons kantoor in Amsterdam Oost.

Stuur een mail Bel 020 740 0531