Mijn favorieten

Blog

Stijgende prijzen door woningnood.
Geplaatst op: 12 februari 2020
Woningnood!
Lees meer...
Is het tijd om te verhuizen?
Geplaatst op: 21 juni 2019
Incasseren overwaarde en kopen van woning.
Lees meer...
Is een afvlakkende woningmarkt goed nieuws voor kopers?
Geplaatst op: 17 mei 2019
We zien dat de koopwoningenmarkt in Nederland afvlakt. Er is sprake van een dalend aantal transacties en een afvlakkende stijging, zelfs hier en daar een daling van de koopprijzen in het afgelopen half jaar. Dit werkt stabiliserend in een markt die de afgelopen jaren wel op hol geslagen leek.
Lees meer...
FACTORYBLOK 8-02 Create your own living
Geplaatst op: 15 april 2019
IJburg is op het randje van een metamorfose. FactoryBLOK is daar
Lees meer...
Huis te koop in Amsterdam!
Geplaatst op: 1 april 2019
Niet elke dag krijg je de kans om een huis te kopen welke je volledig naar eigen smaak kan inrichten! Het huis heeft veel kenmerken van vroeger.
Lees meer...
Afsluiting van 2018 en toekomst schets van 2019
Geplaatst op: 11 januari 2019
De NVM heeft gister de laatste kwartaalcijfers van 2018 gepresenteerd, in deze blog van SEM kijken wij naar de algemene ontwikkelingen van het afgelopen jaar en hoe de verwachtingen zijn in 2019.
Lees meer...
Nieuwbouwwoningen in Amsterdam (NL & ENG)
Geplaatst op: 18 december 2018
Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning? Met het stijgende aanbod van nieuwbouwwoningen in Amsterdam kan het natuurlijk een interessante optie zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden daarvan. Het kopen van een nieuwbouwwoning is alleen op sommige punten net even anders dan het kopen van een bestaande woning. Wij leggen in deze blog uit hoe en waar je aan een nieuwbouwwoning komt en wat er allemaal bij komt kijken. With the increasing offer of new-build in Amsterdam it can be interesting to know a bit more about the process of buying one. Buying a new build home is a little bit different than buying an existing house. For example; when you buy the house you buy it from the project developer and the price will be ‘without additional costs payable by purchaser we will explain further in this blog what this all means.
Lees meer...
Sponsering voor de buurt
Geplaatst op: 26 oktober 2018
SEM Makelaars is een buurtmakelaar in Oost, wij kennen de buurt en de buurt kent ons. We hebben een zwak voor het bruisende Oost met al zijn activiteiten, ondernemingen en sportclubs. Dat laatste vinden wij zelf ook heel belangrijk; de medewerkers van SEM zijn zelf dol op sport en bewegen, iedereen heeft hier wel zijn eigen sport die hij/zij fanatiek beoefend. SEM wil ook dat buurtgenoten die gek zijn op sport, daarvan kunnen genieten bij de sportclubs hier in Oost.
Lees meer...
Hoe bemachtig je nou snel een woning op deze marktkrapte?
Geplaatst op: 15 oktober 2018
Willem Schilder zit al een lange tijd in het makelaars vak en heeft daardoor veel ervaring opgedaan. Hij zegt dat een goede voorbereiding een van de belangrijkste stappen is bij het kopen van een huis. De Amsterdamse markt is hectisch, je moet snel kunnen beslissen. Om snel te kunnen beslissen moet je een paar dingen weten: wat je kunt besteden, precies weten wat je wil en wat je kunt.
Lees meer...
Teleurgestelde reacties op de miljoenennota
Geplaatst op: 21 september 2018
De overheid benoemt wel de urgentie van de problemen maar heeft geen concrete maatregelen. De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) is wel blij dat de noodzaak om meer woningen te realiseren bij het kabinet is doorgedrongen.
Vereniging Eigen Huis is teleurgesteld in de energietransitie, die betaalbaar en haalbaar gehouden moet worden maar waarvoor de energiebelasting op gas wel flink verhoogd wordt (gemiddeld € 150,- per huishouden). Er staat geen isolatiesubsidie tegenover de verhoogde energienota. Daarbij twijfelt Eigen Huis aan de doelstelling om 75.000 huizen per jaar te bouwen. Dit doel kan alleen met veel extra inspanning behaald worden. Dat er wel 100 miljoen uitgetrokken voor wordt is geen garantie voor een betere aanpak.
Jan van Zanen, voorzitter van de VNG, vindt dat het kabinet vooral een goed verhaal moet hebben over de energienota richting de bewoners. Bijvoorbeeld door een gebouwgebonden lening, een lening voor verduurzaming die is gekoppeld aan het huis, niet aan de persoonlijke hypotheek.
Lees meer...
De toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar
Geplaatst op: 1 september 2018
Tegenwoordig wordt er steeds vaker een aankoopmakelaar ingeschakeld, en volgens Sabrina Hofwijks is dat in deze markt ook wel nodig. De markt is snel. Heb je een woning op het oog? Dan moet je direct gaan kijken, een afspraak maken, stukken doorlezen en de documenten en contracten verzamelen....
Lees meer...
Gezinswoningen in Amsterdam vs. de landelijke vraag
Geplaatst op: 8 oktober 2018
De woningproductie moet worden opgeschroefd naar 75.000 woningen per jaar, een ambitieuze opgave. Ook in Amsterdam zien we meer projecten in aanbouw met daarin ook een contigent sociale huur en de middenklasse huurwoningen.
Lees meer...
Vastgoed beleggingen
Geplaatst op: 3 september 2018
Naast projectconsult bij dispositie- of nieuwbouwprojecten adviseren wij onze klanten ook over alle facetten van het beleggen in vastgoed. Met onze expertise zijn wij voor zowel de (kleine) particuliere, als de professionele belegger (woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars) een serieuze partner....
Lees meer...