Mijn favorieten

Blog

Sponsering voor de buurt
Geplaatst op: 26 oktober 2018
SEM Makelaars is een buurtmakelaar in Oost, wij kennen de buurt en de buurt kent ons. We hebben een zwak voor het bruisende Oost met al zijn activiteiten, ondernemingen en sportclubs. Dat laatste vinden wij zelf ook heel belangrijk; de medewerkers van SEM zijn zelf dol op sport en bewegen, iedereen heeft hier wel zijn eigen sport die hij/zij fanatiek beoefend. SEM wil ook dat buurtgenoten die gek zijn op sport, daarvan kunnen genieten bij de sportclubs hier in Oost.
Lees meer...
Hoe bemachtig je nou snel een woning op deze marktkrapte?
Geplaatst op: 15 oktober 2018
Willem Schilder zit al een lange tijd in het makelaars vak en heeft daardoor veel ervaring opgedaan. Hij zegt dat een goede voorbereiding een van de belangrijkste stappen is bij het kopen van een huis. De Amsterdamse markt is hectisch, je moet snel kunnen beslissen. Om snel te kunnen beslissen moet je een paar dingen weten: wat je kunt besteden, precies weten wat je wil en wat je kunt.
Lees meer...
Teleurgestelde reacties op de miljoenennota
Geplaatst op: 21 september 2018
De overheid benoemt wel de urgentie van de problemen maar heeft geen concrete maatregelen. De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) is wel blij dat de noodzaak om meer woningen te realiseren bij het kabinet is doorgedrongen.
Vereniging Eigen Huis is teleurgesteld in de energietransitie, die betaalbaar en haalbaar gehouden moet worden maar waarvoor de energiebelasting op gas wel flink verhoogd wordt (gemiddeld € 150,- per huishouden). Er staat geen isolatiesubsidie tegenover de verhoogde energienota. Daarbij twijfelt Eigen Huis aan de doelstelling om 75.000 huizen per jaar te bouwen. Dit doel kan alleen met veel extra inspanning behaald worden. Dat er wel 100 miljoen uitgetrokken voor wordt is geen garantie voor een betere aanpak.
Jan van Zanen, voorzitter van de VNG, vindt dat het kabinet vooral een goed verhaal moet hebben over de energienota richting de bewoners. Bijvoorbeeld door een gebouwgebonden lening, een lening voor verduurzaming die is gekoppeld aan het huis, niet aan de persoonlijke hypotheek.
Lees meer...
De toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar
Geplaatst op: 1 september 2018
Tegenwoordig wordt er steeds vaker een aankoopmakelaar ingeschakeld, en volgens Sabrina Hofwijks is dat in deze markt ook wel nodig. De markt is snel. Heb je een woning op het oog? Dan moet je direct gaan kijken, een afspraak maken, stukken doorlezen en de documenten en contracten verzamelen....
Lees meer...
Gezinswoningen in Amsterdam vs. de landelijke vraag
Geplaatst op: 8 oktober 2018
De woningproductie moet worden opgeschroefd naar 75.000 woningen per jaar, een ambitieuze opgave. Ook in Amsterdam zien we meer projecten in aanbouw met daarin ook een contigent sociale huur en de middenklasse huurwoningen.
Lees meer...
Vastgoed beleggingen
Geplaatst op: 3 september 2018
Naast projectconsult bij dispositie- of nieuwbouwprojecten adviseren wij onze klanten ook over alle facetten van het beleggen in vastgoed. Met onze expertise zijn wij voor zowel de (kleine) particuliere, als de professionele belegger (woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars) een serieuze partner....
Lees meer...