Bel ons

Nieuwbouw

Wat komt er kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning?


Met het stijgende aanbod van nieuwbouwwoningen in Metropoolregio Amsterdam kan het natuurlijk een interessante optie zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden. Het kopen van een nieuwbouwwoning is op sommige vlakken alleen net even anders dan het kopen van een bestaande woning. Op deze pagina leggen we uit hoe je aan een nieuwbouwwoning komt en wat er allemaal bij komt kijken.

Waar kun je het aanbod van nieuwbouwwoningen vinden?

Onze nieuwbouwprojecten worden aangeboden via onze aanbodpagina voor nieuwbouw. Tevens maken we vaak per project een aparte website, waar je meer informatie kunt vinden over waar de nieuwbouw wordt gebouwd, wat voor soort woningen of appartementen er worden aangeboden, de locatie, de grootte, de geschatte bouwtijd en natuurlijk de prijzen. Klik op een nieuwbouwproject op onze aanbodpagina om de eigen projectwebsite te bekijken. Als je kans wilt maken op een nieuwbouwwoning kun je je op deze projectwebsites inschrijven via een inschrijfformulier.
Let op: de bouwtijd van een nieuwbouwwoning in Metropoolregio Amsterdam is doorgaans 2 tot 3 jaar.

Nieuwbouwwoning gevonden, wat nu?

In Metropoolregio Amsterdam zijn er twee verschillende manieren waarop nieuwbouwprojecten te koop aangeboden worden:

  • Een vaste verkoopprijs. Je schrijft je in voor een bouwnummer van je keuze (meestal mag je meerdere bouwnummers opgeven). Wanneer er meer belangstellenden zijn voor een woning wordt er geloot.
  • Je kunt bieden op een nieuwbouwwoning van je keuze. We raden aan om professioneel advies te vragen bij een aankoopmakelaar over de hoogte van je bod. Aangezien er bij nieuwbouwwoningen geen vergelijkbare objecten verkocht worden, is het moeilijk om een prijs te bepalen. Een aankoopmakelaar kan ook een globale schatting maken van de verwachte waardeontwikkelingen in de wijk.

Proces bij koop van een nieuwbouwwoning

Ingeloot en klaar voor de afspraak bij de makelaar? Koop- en aannemingsovereenkomst ondertekenen.
De uiteindelijke kosten voor mijn nieuwbouwwoning.
De oplevering van de nieuwbouwwoning.

Lees meer

Benieuwd welke nieuwbouwwoningen wij momenteel in de verkoop hebben? Ga dan naar onze aanbodpagina voor nieuwbouw. Voor meer informatie over de projecten kunt u ons altijd bellen of mailen.