Bel ons

Hoe bemachtig je nou snel een woning op deze marktkrapte?

Hoe bemachtig je nou snel een woning op deze marktkrapte?  

Willem Schilder zit al een lange tijd in het makelaars vak en heeft daardoor veel ervaring opgedaan. Hij zegt dat een goede voorbereiding een van de belangrijkste stappen is bij het kopen van een huis. De Amsterdamse markt is hectisch, je moet snel kunnen beslissen. Om snel te kunnen beslissen moet je een paar dingen weten: wat je kunt besteden, precies weten wat je wil en wat je kunt.

Wat je kunt besteden heeft te maken met de financiƫle inventarisatie die je met behulp van een hypotheekadviseur doet. Wat je wil gaat over de criteria waaraan jou toekomstige woning aan moet voldoen. De laatste stap is het kunnen maken van de beslissing, de makelaar helpt je hierbij.

De makelaar heeft een informatievoorsprong, ten eerste komt dit door interne en externe netwerken waar de makelaar gebruik van kan maken. Hij staat dagelijks met zijn voeten in de modder.  Ten tweede maken makelaars gebruik van een intern uitwisselingssysteem, in dit systeem staan alle beschikbare woningen. Daarbij komt ook de kennis van de lokale markt waardoor de makelaar je snel kan inlichten over de on(mogelijk)heden van de woning waar jij interesse in hebt. Het is daarom belangrijk om een makelaar te kiezen die op de hoogte is van alle ins en outs van de locatie, de woning en de waarde van de woning.
Bij SEM Makelaars is de gemiddelde doorlooptijd van onze aankoopklanten circa 3 maanden in Amsterdam. SEM Makelaars, altijd in de buurt.