Bel ons

Is het tijd om te verhuizen?

Amsterdam is booming!

Expats hebben de stad ontdekt evenals steeds meer internationale bedrijven; zo maakte de Japanse firma Rakuten Medical onlangs bekend een vestiging in Amsterdam te gaan openen en is daarmee alweer het vierde farmaceutische biotechbedrijf dat naar onze stad komt. Ook wij staan steeds vaker Engelstalige kandidaat kopers te woord, vanuit ons kantoor aan het Linnaeushof in Amsterdam Oost of tijdens bezichtigingen. In Oost zijn met name de Transvaalbuurt, de Weesperzijde en de Oosterparkbuurt erg in trek maar ook de Watergraafsmeer en de Indische buurt zijn door expats goed te vinden.

Gemiddelde woningprijzen Amsterdam.
De cijfers liegen er inmiddels niet om, de gemiddelde prijs van een verkochte woning in Q1-2019 in Amsterdam bedroeg € 434.000,-. Dat is nog steeds een stijging ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018 maar een kleine daling ten opzichte van het laatste kwartaal in 2018, een all-time high. In de praktijk zien we dit terug door een teruglopend aantal bezichtigingsaanvragen en biedingen. De markt is enerzijds aan het stabiliseren anderzijds is deze nog steeds gespannen te noemen. We merken dat veel huizeneigenaren, die overwegen hun woning te verkopen, niet het juiste moment hebben gevonden omdat ze óf nog twijfelen óf nog niets nieuws hebben kunnen vinden en daar nerveus van worden.

Dat kan kunnen we ons voorstellen als je je bedenkt dat de gemiddelde huizenprijs in Amsterdam begin 2016 nog € 291.000 bedroeg en inmiddels gestegen is naar € 454.000,- (laatste kwartaal 2018).

Incasseren overwaarde.
Een serieuze overweging om te verkopen en de overwaarde te incasseren. Dit incasseren klinkt goed maar je moet ook weer wat terug kopen! Als je besluit om in Amsterdam te blijven dan ben je je overwaarde snel kwijt aan een nieuwe woning maar ook buiten Amsterdam stijgen de prijzen en wordt er snel verkocht.  

Combinatie aan- en verkoop
Klanten schakelen ons steeds vaker in voor een combinatie van aan- en verkoop zowel binnen als buiten Amsterdam (de zg. MRA- Metropool Regio Amsterdam). We ontzorgen de klant volledig en maken het gehele proces transparant. In dit model beschikt de klant over alle informatie en kunnen wij alles feilloos op elkaar aansluiten. Onze nauwe samenwerking met een onafhankelijk hypotheek adviseur draagt daar ook aan bij. Onze klanten kunnen we op meerdere gebieden ondersteunen, adviseren en een compleet pakket aan diensten aanbieden.

Ben jij nou benieuwd naar wat jouw woning waard is? Bel of mail ons dan voor een vrijblijvende afspraak.
We komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.