Bel ons

Is dit het moment om te kopen?

Misschien… want… kun je het straks nog wel betalen?

Zet zeven economen in één kamer en je hebt zeven meningen!

Hetzelfde zien we terug in de prognoses voor de woningmarkt. Er wordt gespeculeerd over de huidige woningmarkt en waar die naartoe gaat. We hebben in de afgelopen tijd de hypotheekrentes flink zien stijgen. Dit heeft financiële gevolgen, vooral starters zien hun budget behoorlijk slinken waardoor het nog moeilijker wordt om in de, onveranderd, krappe markt een geschikte woning te vinden. Ook is het sentiment veranderd. De oorlog in Oekraïne heeft de inflatie opgejaagd en misschien is deze niet zo tijdelijk. Kandidaat-kopers houden hun adem in. “Even afwachten wat de markt gaat doen”. Aan de andere kant is het aanbod ruimer aan het worden; huizenbezitters zetten hun woning eerder dan gepland in de verkoop.

Wat te doen?

Wij adviseren kopers om de aankoop van een woning niet langer uit te stellen. Het is nu juist hét moment is om een woning aan te kopen. Er is meer aanbod met een lichte prijscorrectie en de rente is in deze periode, voorlopig, stabiel en nog steeds relatief laag. Wachten levert geen voordeel op. Aan de marktkrapte zal weinig veranderen, maar een verdere stijging van de hypotheekrente zet je budget verder onder druk. Misschien is die woning die je graag zou willen kopen straks helemaal niet meer bereikbaar.

Dus; time is of the essence! Eind 2022 kunnen de hypotheekrentes nog wel een stuk hoger zijn!

Kortom, koop nu je het nog kunt betalen.

Twijfel je nog steeds of dit wel juiste moment is om een huis te kopen? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met een van onze makelaars op ons kantoor aan het Linnaeushof in de Watergraafsmeer. Email: info@semmakelaars.nl  |  Tel: 020 740 0531